Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur,
- 1 adet soğan,
- 2 adet domates,
- 1 adet kırmızı biber,
- 200 gr kuşbaşı et,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 diş sarımsak ince doğranmış,
- 3 su bardağı sıcak su,
- Tuz.
Etli Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim.
Kuşbaşı eti küçük küçük doğrayalım.
Soğanı, domatesleri ince ince doğrayalım.
Tencereye tereyağını, sıvı yağı, soğanı, etleri koyalım ve et suyunu salıp çekene kadar birlikte kavuralım.
Üzerine domatesleri, sarımsağı ilave edelim ve karıştıralım.
Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
Bulguru ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra tuzunu, sıcak suyu ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Etli Bulgur Pilavımız piştikten sonra üzerini havlu ile örtüp, 15 dakika demlendirelim.
Kuşbaşı eti küçük küçük doğrayalım.
Soğanı, domatesleri ince ince doğrayalım.
Tencereye tereyağını, sıvı yağı, soğanı, etleri koyalım ve et suyunu salıp çekene kadar birlikte kavuralım.
Üzerine domatesleri, sarımsağı ilave edelim ve karıştıralım.
Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
Bulguru ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra tuzunu, sıcak suyu ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Etli Bulgur Pilavımız piştikten sonra üzerini havlu ile örtüp, 15 dakika demlendirelim.
Bu güzel Etli Bulgur Pilavı Tarifi ‘ni bizimle paylaşan Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart