Mezgit Fileto Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet mezgit,
- Yarım su bardağı mısır unu,
- 1 çorba kaşığı tuz.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Mezgit balığı yoğun kılçığı olmayan bir balıktır.
Mezgit balığının ortasındaki kılçığı çıkardıktan sonra gönül rahatlığı ile çocuklarınıza yedirebilirsiniz.
Ayrıca çok lezzetli bir balıktır.
Mezgit Fileto Yapılışı
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkaralım.
Mısır unu ve tuzu bir kapta karıştıralım.
Balıkları mısır ununa bulayalım.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirip havlu kağıt üzerine alalım.
Mezgit Filetomuzu sıcak sıcak servis yapalım.
Bu nefis Mezgit Fileto Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.
Mezgit Fileto Tarifi
4/
5
Oleh
greenart