9 Ağustos 2016 Salı

Külbastılı Keşkek Tarifi




Külbastılı Keşkek Malzemeleri
250 gr. (1,5 su bardağı) buğday – Bir gece önceden pişirilmiş
3,5 su bardağı tavuk suyu
75 gr. tereyağı
Tuz
Beyaz biber
4 adet kemiksiz but
 
Tavukları Marine Etmek için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet küçük boy soğan – rende
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Beyaz biber
Zeytinyağı




Marine için olan tüm malzemeleri karıştırıp, tavukların iki tarafına da bulayıp kenara alın.
Buğdayı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Ocaktan alın ve kapağı kapalı bir şekilde 1 gece bekletin. Ertesi gün buğdayı 5- 10 dakika kadar daha kaynatın.
Buğdayı geniş bir tencereye alın, birer kepçe tavuk suyu ekleyerek tahta kaşık yardımıyla döverek iyice dağılana kadar pişirin, tereyağı, tuz ve beyaz biber ekleyip iyice karıştırın.
Keşkek kıvam alınca servis tabağınıza alın. Tavukları izli tavada pişirip keşkeğin üzerine koyup servis edin.

Bu  güzel tarifi içiin Ardanın Mutfağına teşekkür ederiz....


Benzer Yayınlar

Külbastılı Keşkek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.