Sardalya Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr fileto sardalya,
- 1 adet yumurta,
- 1 kahve fincanı maden suyu,
- Yarım kahve fincanı üzüm sirkesi,
- 3 çorba kaşığı mısır unu,
- 4 çorba kaşığı un,
- Karabiber,
- Toz kırmızı biber,
- Tuz.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Sunum Sosu İçin:
- 2 çorba kaşığı labne peyniri,
- 1 çorba kaşığı mayonez,
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı limon suyu,
- 1 küçük diş sarımsak,
- Tuz.
Sardalya Tava Yapılışı
Sardalyaları yıkayıp tuzlayalım ve süzgeçte suyunu süzelim.
Bir kaba yumurtayı, üzüm sirkesini ve maden suyunu koyup iyice çırpalım.
Üzerine mısır ununu, unu ve baharatları ilave edip boza kıvamından biraz daha koyu kıvamlı bir sos hazırlayalım.
Balıkları bu sosa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartalım.
Geniş bir kaseye labne peynirini, mayonezi, zeytin yağını, limon suyunu, tuz ve rendelediğimiz sarımsakları koyup iyice çırpalım.
Sardalya Tavamızı labne peynirli sos eşliğinde servis yapalım.
Bu güzel Sardalya Tava tarifini bizimle paylaşan Selda’nın Mutfak Defteri’ne çok teşekkür ederiz.
Sardalya Tava Tarifi
4/
5
Oleh
greenart