1 Ağustos 2016 Pazartesi

Oktay Ustadan Tas Kebabı Tarifi


TAS KEBABI

700 gr. dana eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 tatlı k. un
2 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. tane karabiber
1 patates
su
tuz


PİLAVI İÇİN:

4 su b. pirinç
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
1 su b. et suyu
tuz
su



HAZIRLANIŞI
HAZIRLANIŞI:

Eti iri iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tencerede kaynayan suya etleri koyarak bir taşım kaynatıyoruz.Köpüklü, koyu renk suyunun çıkmasını bekliyoruz.Köpüğü çıkıp ortada
toplanınca tencereyi ocaktan alıyoruz.Köpüğünü alarak etleri süzüyoruz ve sudan 
geçiriyoruz.Ayrı bir tencereye sıvıyağı döküyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı
 tencerede kavuruyoruz.

Defne yaprağını ilave ediyoruz.Unu ve salçayı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Önce soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sonra sıcak suyunu veriyoruz.

Kaynamasını beklemeden etleri ilave ediyoruz. Tane karabiberini atıyoruz. Kapağını
 kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen eti bir kasenin ya da tasın içine dolduruyoruz.
 Geniş bir tencereyle tasın ağzını kapatıp, tası tencerenin içinde ters çeviriyoruz.Pirinci
 iyice yıkıyoruz ve tasın kenarlarına pirinci döküyoruz. Pirincin üzerine tereyağını parça
 parça koyuyoruz. Et suyunu ve tuzunu döküyoruz. Biraz da sıvıyağ döküyoruz.

Pirincin boyunu geçecek kadar sıcak su veriyoruz. Bu esnada ortadaki tasın yukarı
 çıkmamasına dikkat ediyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Patatesi
 soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Patatesi yağda kızartıyoruz.Pilav pişince ortadaki kaseyi
 kaldırıyoruz. Etin ayırdığımız sosunu da etin üzerine döküyoruz. Kızarmış patatesleri etin
 üzerine dökerek servis ediyoruz.




Benzer Yayınlar

Oktay Ustadan Tas Kebabı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.