TAS KEBABI
700 gr. dana eti
1 soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 tatlı k. un
2 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. tane karabiber
1 patates
su
tuz
PİLAVI İÇİN:
4 su b. pirinç
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
1 su b. et suyu
tuz
su
HAZIRLANIŞI
HAZIRLANIŞI:
Eti iri iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tencerede kaynayan suya etleri koyarak bir taşım kaynatıyoruz.Köpüklü, koyu renk suyunun çıkmasını bekliyoruz.Köpüğü çıkıp ortada
toplanınca tencereyi ocaktan alıyoruz.Köpüğünü alarak etleri süzüyoruz ve sudan
geçiriyoruz.Ayrı bir tencereye sıvıyağı döküyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı
tencerede kavuruyoruz.
Eti iri iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tencerede kaynayan suya etleri koyarak bir taşım kaynatıyoruz.Köpüklü, koyu renk suyunun çıkmasını bekliyoruz.Köpüğü çıkıp ortada
toplanınca tencereyi ocaktan alıyoruz.Köpüğünü alarak etleri süzüyoruz ve sudan
geçiriyoruz.Ayrı bir tencereye sıvıyağı döküyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı
tencerede kavuruyoruz.
Defne yaprağını ilave ediyoruz.Unu ve salçayı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Önce soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sonra sıcak suyunu veriyoruz.
Kaynamasını beklemeden etleri ilave ediyoruz. Tane karabiberini atıyoruz. Kapağını
kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen eti bir kasenin ya da tasın içine dolduruyoruz.
Geniş bir tencereyle tasın ağzını kapatıp, tası tencerenin içinde ters çeviriyoruz.Pirinci
iyice yıkıyoruz ve tasın kenarlarına pirinci döküyoruz. Pirincin üzerine tereyağını parça
parça koyuyoruz. Et suyunu ve tuzunu döküyoruz. Biraz da sıvıyağ döküyoruz.
Pirincin boyunu geçecek kadar sıcak su veriyoruz. Bu esnada ortadaki tasın yukarı
çıkmamasına dikkat ediyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Patatesi
soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Patatesi yağda kızartıyoruz.Pilav pişince ortadaki kaseyi
kaldırıyoruz. Etin ayırdığımız sosunu da etin üzerine döküyoruz. Kızarmış patatesleri etin
üzerine dökerek servis ediyoruz.
Oktay Ustadan Tas Kebabı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart