5 Ağustos 2016 Cuma

Dondurmalı İrmik Tarifi


Dondurmalı İrmik Malzemeleri                                                                     

250 gr. tereyağı

500 gr. irmik ( 3,5 su bardağı)
1,5 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
500 gr. kaymaklı dondurma

Dondurmalı İrmik Yapılışı                                                                              

Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Yağ tamamen eridikten sonra irmiği ekleyin ve kavurmaya başlayın. İrmik renk alıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.
Ayrı bir tencerede su, süt ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra kavurduğunuz irmiğin içerisine sıcak şerbetinizi dökün ve karıştırıp, kapağını kapatın, 5-10 dakika bu şekilde pişirin ve demlendirin.
İrmik helvanız istediğiniz kıvama geldiğinde ateşten alın.
Çukur bir kasenin içerisine irmik helvasını ortası çukur kalacak şekilde bastırarak doldurun. Çukur kalan yeri dondurma ile doldurun ve servis tabağına ters çevirerek servis edin.
Dilerseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz...
Afiyet Olsun...

Bu  güzel tarifi içiin Ardanın Mutfağına teşekkür ederiz....



Benzer Yayınlar

Dondurmalı İrmik Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.