Tavuklu Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan,
- 400 gr tavuk göğsü,
- 1 adet soğan,
- 3-4 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 3 adet yeşil biber,
- 2 adet domates,
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz,
- 1 su bardağı su.
Üzeri İçin:
- 1 tutam maydanoz.
Tavuklu Şakşuka Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım.
Patlıcanları tuzlu su da 15 dakika bekletelim.
Sonra patlıcanları kurulayıp sıvı yağda kızartalım.
İnce ince doğradığımız soğanı ve orta kalınlıkta doğradığımız sarımsakları sıvı yağda kavuralım.
Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım.
Daha sonra küp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Yumuşayan domateslerin içine tavuk etlerini ve tuzu ilave edip kavuralım.
Son olarak sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirelim.
Önce servis tabağına kızarttığımız patlıcanları döküp eşit şekilde yayalım.
Patlıcanları üzerine etli harcı döküp eşit şekilde yayalım.
Tavuklu Şakşukamızın üzerini maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Tavuklu Şakşuka Tarifi İçin Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.
Tavuklu Şakşuka Tarifi
4/
5
Oleh
greenart