14 Temmuz 2016 Perşembe

Marineli Biftek Tarifi


Marineli Biftek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim biftek,
  • Kaya tuzu,
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kekik,
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş),
  • Pul biber.
Yeşil Sosu İçin:
  • 10-12 dal maydanoz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kekik,
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı.




Marineli Biftek Yapılışı

Biftekleri bir kaba alalım.
Üzerine tuzu, zeytin yağını, kekiği ve pul biberi ilave edelim.
Sonra rendelenen kuru soğanın suyunu sıkıp etlerin üzerine dökelim.
Etleri sosla birlikte harmanlayıp üzerini streç ile kapatalım.
Daha sonra buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Rondoya maydanozu, sarımsakları, baharatları, tuzu ve limon suyunu koyup karıştıralım.
İçine zeytin yağını ilave edip karıştıralım.
Biftekleri kızartacağımız tavayı ocağa alıp harlı ateşte ısıtalım.
Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı dökelim.
Biftekleri tavaya alıp harlı ateşte her iki yüzünü de 1-2 dakika pişirip mühürleme yapalım.
Ardından ocağı hafif kısıp 2-3 dakika daha bifteklerin iki yüzünü pişirelim.
Servis tabağına önce hazırladığımız patates püresini üzerine biftekleri yerleştirelim.
Bifteklerin üzerine sosu döküp servis yapın.
Bu harika Marineli Biftek Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.





Benzer Yayınlar

Marineli Biftek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.