Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük patates,
- 1 kg kemiksiz but şeritler halinde doğranmış,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 diş sarımsak,
- Yarım çay bardağı sıvı yağı (tavuk için),
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ (patates için),
- 1 su bardağı kaşar peyniri,
- Tuz,
- Kekik,
- Pul biber.
Beşamel Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı süt,
- Tuz,
- Muskat.
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Yapılışı
Patatesleri soyup istediğimiz şekilde doğrayalım ve fırın tepsisine alalım.
Üzerine sıvı yağı, tuzu ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Bir tavaya zeytin yağını ilave edip ısıtalım.
Üzerine etleri ilave edip soteleyelim.
Pişen etlerin içine baharatları ve tuzu ilave edip ocaktan alalım.
Beşamel sosu için; tencereye tereyağını koyup eritelim.
İçine unu ilave edip renk alana kadar kavuralım.
Sonra yavaş yavaş sürekli karıştırarak sütü ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Ocaktan alıp muskat ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Pişen patateslerin üzerine eti döküp yayalım.
Tavuk etinin üzerine beşamel sosu eşit şekilde dökelim.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
Beşamel Soslu Patatesli Tavuğumuzu sıcak olarak servis yapın
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi
4/
5
Oleh
greenart