17 Temmuz 2016 Pazar

Sultan Reşit Pilavı Tarifi


Sultan Reşit Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • 3 su bardağı sıcak su,
  • 1 adet et bulyon,
  • 1 çay bardağı badem,
  • Sıvı yağ.
Köftesi İçin:
  • 250 gr kıyma,
  • 2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim ekmek içi,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 adet soğan,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kimyon.
Sosu İçin:
  • 2 adet domates,
  • Maydanoz,
  • 1 yemek kaşığı margarin,
  • Tuz,
  • Karabiber.


Sultan Reşit Pilavı Yapılışı

Bademleri 10 dakika kadar haşlayıp, kabuklarını soyalım.
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda ıslatıp, 30 dakika bekletelim ve yıkayıp, suyunu süzelim.
Tencereye az sıvı yağı, bademleri koyalım ve bademler pembeleşene kadar kavuralım.
İçine pirinçleri ilave edip, pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
Sonra bulyonu, tuzu, suyu ilave edip, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilav piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile kapatıp, dinlendirelim.
Köftesi için; soğanı rendeleyip, suyunu sıkalım.
Kabın içine kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, soğanı, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu koyalım ve iyice yoğuralım.
Harçtan küçük parçalar koparıp, unlanmış tepsiye koyalım ve daha sonra sıvı yağda kızartalım.
Sosu için; domateslerin kabuklarını soyup, ince olacak şekilde doğrayalım.
Maydanozları ince ince doğrayalım.
Tavaya margarini, domatesleri koyalım ve soteleyelim.
İçine tuzu, karabiberi, ilave edip, karıştıralım.
Sosun içine köfteleri ilave edip, hafif karıştıralım.
Servis tabağına önce pilavı sonra köfteleri yerleştirelim.
Sultan Reşit Pilavımızın üzerine maydanoz serpip, servis yapalım.
Bu harika Sultan Reşit Pilavı tarifi için Hatice Mutfakta’ya çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Sultan Reşit Pilavı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.