17 Temmuz 2016 Pazar

Buhara Pilavı Tarifi


Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 adet orta boy havuç,
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü,
  • 1 kase haşlanmış et,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 4 su bardağı su,
  • Tuz.


Buhara Pilavı Yapılışı

Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Havucu rendeleyelim.
Tereyağında soğanı ve havucu kavuralım.
Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edelim.
Sonra suyu ilave edip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca içine pirinçleri ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Pirinçlerin pişmesine yakın haşlanmış eti, kuş üzümünü, baharatlar ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Buhara Pilavımızı 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapalım.
Bu harika Buhara Pilavı tarifini bizimle paylaşan Fadime Aygün Sezer Hanım’a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Buhara Pilavı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.