Buhara Pilavı Yapılışı
Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Havucu rendeleyelim.
Tereyağında soğanı ve havucu kavuralım.
Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edelim.
Sonra suyu ilave edip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca içine pirinçleri ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Pirinçlerin pişmesine yakın haşlanmış eti, kuş üzümünü, baharatlar ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Buhara Pilavımızı 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapalım.
Bu harika Buhara Pilavı tarifini bizimle paylaşan Fadime Aygün Sezer Hanım’a teşekkür ederiz.
Buhara Pilavı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart