17 Temmuz 2016 Pazar

Nohutlu Etli Pilav Tarifi


Nohutlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı nohut,
  • 300 gr kuşbaşı et,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 su bardağı sıcak su,
  • Sıvı yağı,
  • Tuz.



Nohutlu Etli Pilav Yapılışı

Nohudu bir gece önceden suda ıslayalım.
Sonra nohudu yumuşayana kadar haşlayalım ve yapabiliyorsanız kabuklarını temizlyelim.
Pirinci tuzlu suda 2 saat bekletip, yıkayalım ve suyunu süzelim.
Eti bir taşım kaynatıp, suyunu değiştirelim ve üzerine sıcak su ilave edip, yumuşayana kadar pişirelim.(pilavı karartmaması için)
Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim.
Üzerine pirinci, tuzu ilave edelim ve pirinçler tel tel olana kadar kavuralım.
Başka bir tencereye az tereyağı koyup, içerisinde eti 5 dakika kavuralım.
Üzerine nohudu ilave edelim ve karıştıralım.
Et ve nohut tencerenin dibindeyken üzerine kavrulmuş pirinci dökelim.(karıştırmıyoruz)
3 su bardağı kaynar suyu yavaşça ilave edelim ve tuzunu kontrol edelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar Nohutlu Etli Pilavı pişirelim.
Pişen pilavın üzerini havlu ile örtelim ve 20 dakika dinlendirelim.
Daha sonra pilavı servis tabağına ters çevirelim.
Bu güzel Nohutlu Etli Pilav tarifini bizimle paylaşan Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Nohutlu Etli Pilav Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.