17 Temmuz 2016 Pazar

Sade Pilav Tarifi


Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2,5 su bardağı su,
  • Tuz,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2-3 damla zeytinyağı(parlak olması için),



Sade Pilav Yapılışı

Pirinçleri kaynamış tuzlu suda 30 dakika bekletelim.
İyice yıkadıktan sonra suyunu süzelim.
Tencereye tereyağını, zeytinyağını koyalım ve tereyağını eritelim.
Tereyağı göz göz olunca pirinçleri ilave edelim ve üzerine tuzu ilave edelim.
Daha sonra güzelce karıştıralım ve kaynamış suyu ilave edelim ve hafif karıştıralım.
İlk önce yüksek ateşte kaynatalım ve sonra kısık ateşe alıp, ağır ağır pişirelim.
Pişirme işleminden sonra 15-20 dakika demlendirelim.
Daha sonra yavaşça karıştırıp, Sade Pilavımızı servis tabağına alalım.
Bu harika Sade Pilav tarifini bizimle paylaşan Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Sade Pilav Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.