16 Temmuz 2016 Cumartesi

Levrek Sote Tarifi


Levrek Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet levrek fileto,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı veya 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 adet domates,
  • 5-6 adet mantar,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • Kekik,
  • 1 çay bardağı su,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası.

Levrek Sote Yapılışı

Fileto balıkları küp şeklinde doğrayalım.
Mantarları temizleyip yıkayalım ve küp şeklinde doğrayalım.
Küçük küp şeklinde doğradığımız soğanı ve havucu tereyağında soteleyelim.
Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ilave edip sotelemeye devam edelim.
Sonra salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra küp şeklinde doğradığımız domatesi, balıkları ve mantarları ilave edip karıştıralım.
Son olarak suyunu, tuzu ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Levrek Sotemizi sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Levrek Sote Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.


Benzer Yayınlar

Levrek Sote Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.