Mercimekli Kısır Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek,
- 3,5 bardak kısırlık bulgur,
- 4 yemek kaşığı dolu domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 demet taze soğan,
- 1 demet maydanoz,
- 1 kase kıyılmış mor lahana,
- 1 demet dereotu,
- Nar ekşisi,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- Tuz.
Mercimekli Kısır Yapılışı
Mercimekleri yıkayıp, üzerini geçecek şekilde su ilave edip, haşlayalım.
İçine kısırlık bulguru ilave edip, 2-3 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
Bulgurlar şişene kadar bekleyelim.
Tencereye sıvı yağı, salçaları koyalım ve kavuralım.
İçine tuzu, kimyonu ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.
Taze soğanı, maydanozu, dereotunu ince ince kıyalım.
Bulgurlu mercimekli karışımın içine salçalı karışımı ilave edip, karıştıralım.
Sonra taze soğanı, dereotunu, maydanozu, nar ekşisini ilave edip, karıştıralım.
Mercimekli Kısırımızı servis tabağına alalım.
İçine kısırlık bulguru ilave edip, 2-3 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
Bulgurlar şişene kadar bekleyelim.
Tencereye sıvı yağı, salçaları koyalım ve kavuralım.
İçine tuzu, kimyonu ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.
Taze soğanı, maydanozu, dereotunu ince ince kıyalım.
Bulgurlu mercimekli karışımın içine salçalı karışımı ilave edip, karıştıralım.
Sonra taze soğanı, dereotunu, maydanozu, nar ekşisini ilave edip, karıştıralım.
Mercimekli Kısırımızı servis tabağına alalım.
Not: Mercimeği haşladığımız su fazla gelirse birazını dökelim.
Bu harika Mercimekli Kısır tarifi için Sihirli Parmaklar’a çok teşekkür ederiz.
Mercimekli Kısır Tarifi
4/
5
Oleh
greenart