İzmir’in yöresel lezzetlerinden biri olan Ege Usulü Yaprak Sarması Tarifi vermek istiyorum sizlere. Sarmayı yaptıktan sonra parmaklarınızı yememeye dikkat edin ;)
Ege Usulü Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg asma yaprağı,
- 2 su bardağı pirinç,
- 2 orta boy domates,
- 2 büyük soğan,
- 1 demet taze soğan,
- 1 demet maydanoz,
- 1 demet dereotu,
- 1 demet taze nane,
- Tuz,
- 2 tatlı kaşığı yenibahar,
- 1 limon,
- 1 su bardağı zeytinyağı.
Ege Usulü Yaprak Sarması Yapılışı
Öncelikle pirinci güzelce yıkayıp süzüyoruz. Asma yapraklarını kaynayan suda 5 dakika civarı haşlıyoruz.
Kuru soğanları ve domatesleri rendeliyoruz. Tüm yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeyi alıp iyice karıştırıyoruz.
En son olarak yenibaharı, limon suyunu ve zeytin yağını ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz.
Kuru soğanları ve domatesleri rendeliyoruz. Tüm yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
Geniş bir kabın içerisine bütün malzemeyi alıp iyice karıştırıyoruz.
En son olarak yenibaharı, limon suyunu ve zeytin yağını ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz.
Yaprakların içerisine hazırladığımız pirinçli harçtan koyup sarıyoruz.
Sarmaları tencereye dizip üzerine zeytin yağı ve sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp limon dilimleriyle ikram ediyoruz. Afiyet olsun.
Sarmaları tencereye dizip üzerine zeytin yağı ve sıcak su ilave edip pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp limon dilimleriyle ikram ediyoruz. Afiyet olsun.
Ege Usulü Yaprak Sarması Tarifi
4/
5
Oleh
greenart