Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo levrek,
- 5-6 adet patates,
- 4 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı tuz (patates için),
- 4 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 yemek kaşığı tuz (levrek için),
- 1 adet çarliston biber,
- Yarım limon,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı.
Fırında Levrek Yapılışı
Levrekleri temizleyip yıkayalım.
Sonra dilimleyip suyunu süzdürelim ve bir kaba alalım.
Levreklerin üzerine pul biberi ve 1 yemek kaşığı tuzu ilave edip harmanlayalım.
Patatesleri soyup daire şeklinde dilimleyelim ve borcama alalım.
Patateslerin üzerine tuzu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip harmanlayalım.
Domatesleri daire şeklinde dilimleyelim.
Borcama bir levrek bir patates ve domates olacak şekilde dizelim.
Aralara eşit şekilde sarımsakları ve biberleri dağıtalım.
Daha sonra küçük küçük parçalara böldüğümüz tereyağını eşit şekilde yerleştirelim.
Son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağını gezdirerek dökelim.
Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saate yakın pişirelim.
Yemeğin pişmesine yakın yağlı kağıdı alalım.
Sebzelerin ve balığın üzerinin kızarması için biraz daha fırında bekletelim.
Kesinlikle pişirme sırasında su koymuyoruz. Çünkü domatesler sulandırıyor. Patatesler pişmeyecek sanmayın kesinlikle yumuşacık oluyor.
Fırında Levreğimizin üzerine limon sıkıp sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Fırında Levrek Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.
Fırında Levrek Tarifi
4/
5
Oleh
greenart