Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi,
- Tuz,
- Mısır unu.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Hamsi Tava Yapılışı
Hamsiyi temizleyip bol su da yıkayalım.
Sonra suyunu süzdürelim.
Suyunu süzdürdüğümüz hamsilerin üzerine tuz serpip karıştıralım.
Daha sonra mısır unu ile unlayalım.
Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
Unladığımız hamsileri tavaya dizelim.
Yüksek ateşte arkalı önlü çevire çevire pişirelim.
Hamsi Tavamızı bol salata ile servis yapabilirsiniz.
Bu harika Hamsi Tava Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Hamsi Tava Tarifi
4/
5
Oleh
greenart