Tam ağzına laik olan Yufkalı Kebap tarifi ile sizlerleyim. Akşam yemeği için muhteşem bir seçimdir. Görünümü de lezzeti kadar büyüleyicidir.
Malzemeler:
- 350 gr. Kuzu eti
- 3 Soğan
- 3 Patates
- 3 Yeşilbiber
- 3 Domates
- 1 Kırmızıbiber
- 1 Su bardağı bezelye
- 1 Tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 2 Yufka
- 1 Yumurta
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Kuzu etlerini minik olarak doğruyoruz.
- Bir tencereye sıvı yağ koyup tenceremiz ısındıktan sonra etlerimizi ilave ediyoruz.
- Sulanıp suyunu çeken etlerin üzerine iri doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sırasıyla doğranmış yeşil biberleri, kırmızı biberi ve bezelyeyi koyup 1-2 dk. çevirdikten sonra domatesi, kekiği, karabiberi ve tuzunu koyup, kısık ateşte tamamen suyunu çekip etler pişinceye kadar kaynatıyoruz.
- Etlerimiz pişerken patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra bol yağda kızartıyoruz.
- Maydanozları da ince doğradıktan sonra pişirdiğimiz etlerin üzerine alıp karıştırıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkayı tezgahın üzerine serip dörde bölüyoruz.
- Çorba kasesini tezgahın üzerine alıp kestiğimiz yufkadan bir parçasını kasenin üzerine koyuyoruz.
- Sarkan uçlarını kasenin ortasına getiriyoruz.
- Soğuttuğumuz iç harçtan koyup kasenin kenarlarında kalan yufkaları üzerine kapatıp yağlanmış fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
- Yufkaların tamamına bu işlemi uyguluyoruz.
- Toplam sekiz adet ortaya çıkıyor.
- Üzerine sıvı yağla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızartıyoruz.
Afiyet olsun…..
Yufkalı Kebap Tarifi
4/
5
Oleh
greenart