4 Ağustos 2016 Perşembe

Yufkalı Kebap Tarifi


Tam ağzına laik olan Yufkalı Kebap tarifi ile sizlerleyim. Akşam yemeği için muhteşem bir seçimdir. Görünümü de lezzeti kadar büyüleyicidir.

Malzemeler:

  • 350 gr. Kuzu eti
  • 3 Soğan
  • 3 Patates
  • 3 Yeşilbiber
  • 3 Domates
  • 1 Kırmızıbiber
  • 1 Su bardağı bezelye
  • 1 Tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 Yufka
  • 1 Yumurta
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Kuzu etlerini minik olarak doğruyoruz.
  2. Bir tencereye sıvı yağ koyup tenceremiz ısındıktan sonra etlerimizi ilave ediyoruz.
  3. Sulanıp suyunu çeken etlerin üzerine iri doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Sırasıyla doğranmış yeşil biberleri, kırmızı biberi ve bezelyeyi koyup 1-2 dk. çevirdikten sonra domatesi, kekiği, karabiberi ve tuzunu koyup, kısık ateşte tamamen suyunu çekip etler pişinceye kadar kaynatıyoruz.
  5. Etlerimiz pişerken patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra bol yağda kızartıyoruz.
  6. Maydanozları da ince doğradıktan sonra pişirdiğimiz etlerin üzerine alıp karıştırıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  7. Yufkayı tezgahın üzerine serip dörde bölüyoruz.
  8. Çorba kasesini tezgahın üzerine alıp kestiğimiz yufkadan bir parçasını kasenin üzerine koyuyoruz.
  9. Sarkan uçlarını kasenin ortasına getiriyoruz.
  10. Soğuttuğumuz iç harçtan koyup kasenin kenarlarında kalan yufkaları üzerine kapatıp yağlanmış fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
  11. Yufkaların tamamına bu işlemi uyguluyoruz.
  12. Toplam sekiz adet ortaya çıkıyor.
  13. Üzerine sıvı yağla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızartıyoruz.
Afiyet olsun…..

Benzer Yayınlar

Yufkalı Kebap Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.