Tavuklu Krep Tarifi
Krep yapıyorsanız ve sade yemekten usandıysanız Tavuklu Krep Tarifi denemeniz için tam bir fırsat… Tadına bir kez doyacak olursanız her fırsatta yapmak isteyeceğiniz türden bir krep tarifi… Basit ama leziz…
Malzemeler:
- 1 tane haşlanmış tavuk göğsü
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Krep İçin:
- 3 adet yumurta,
- 2 su bardağı un,
- 2 su bardağı süt,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,
- 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi.
Yapılışı:
- Krep malzemesinin hepsini bir kaba koyup mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Uygun büyüklükte bir teflon tavaya bir miktar tereyağı koyun ve yağ kızınca hamurdan bir kepçe koyup yayın. (Not: Hamurun miktarını ayarlayarak farklı kalınlıkta krep elde edebilirsiniz.)
- Eğer ince bir krep elde etmek istiyorsanız bir kepçe yeterlidir. Krep hamuru çok çabuk pişer bu nedenle yakmamaya özel göstererek her iki tarafını da iyice pişirin.
- Pişen krepi bir kenara ayırın ve sonra soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan haşlanmış tavuk etlerini didik didik ayırın. (Not: Tercihen tavuk döner kıvamında büyüklükte de parçalayabilirsiniz.)
- Ayrı bir tavada iki kaşık unu yağda kavurun ve üzerine süt ilave ederek ve beşamel sosuyapın.
- Hazırladığınız beşamel sosa tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Beşamel sosu ateşten alarak soğuması için bir kenara bırakın. Sos ılık hale geldikten sonra küçük parçalar halinde didiklediğiniz tavuk etine iki kaşık koyup karıştırın.
- Beşamel soslu tavukları daha önce hazırladığınız kreplerin içine koyup sarın ve yağlanmış bor cam kaba dizin.
- Üzerine kalan beşamel sosu dökün ve daha sonra kaşar peyniri rendesini de serpip kaşar peyniri kızarana dek orta sıcaklıkta fırında pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Tavuklu Krep Tarifi
4/
5
Oleh
greenart