Limon kokulu kek katmanlarının yaban mersininin ıslak tadıyla harmanlandığı,her lokmada bol krema ile parlak lezzet patlamalarına uğrayacağınız bir tarif Limonlu Yabanmersinli Kek.Sevdiklerinize hazırladığınız güzel bir akşam yemeğini taçlandıracak bir lezzet arıyorsanız bu tarifi değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Kek:
1 su bardağı tereyağı
2,5 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
4 adet büyük yumurta
1 çorba kaşığı vanilya ekstresi
3 su bardağı un 2 kere elenmiş
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı buttermilk
3 orta boy limon suyu
1,5 su bardağı yaban mersini taze veya dondurulmuş
1 çorba kaşığı un
Labne Peynirli Krema:
1 paket labne peyniri
Yarım su bardağı tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış
3,5 su bardağı pudra şekeri
1-2 yemek kaşığı ağır krema
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
Bir tutam tuz
Tarifi:
Fırınınızı 177 ° C de ısıtın.Üç tane 22 cm’lik kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.
Çırpma kabında mikser yardımıyla tereyağını ve şekerleri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.Yumurta ve vanilyayı ekleyin.Orta hızda yaklaşık 2 dakika çırpın.Büyük bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu birlikte karıştırın. Yavaş yavaş kuru malzemeyi ekleyin. Daha sonra sütü, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyin. 5 saniye boyunca düşük hızda çırpın.Mikseri çıkarın ve her şey karışana kadar hafifçe karıştırın. 1 çorba kaşığı unu yaban mersiniyle harmanlayarak hamurun içine karıştırın.Böyle yapmanız yaban mersininin ( ve ya keke ekleyeceğiniz tüm ıslak malzemelerin)dibe çökmesini engelleyecektir.Çok fazla karıştırmadan hazırladığınız hamuru kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın.(İki kek kalıbı kullanırsanız pişme süresi uzayacaktır.)Yaklaşık 21-26 dakika kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.
Krema:
Bir çırpma kabında mikser yardımıyla, yaklaşık 3 dakika kadar orta hızda labne peyniri ve tereyağını çırpın.Düşük hıza alıp pudra şekerini, 1 çorba kaşığı ağır kremayı, vanilya özünü ve tuzu ekleyin. Yüksek hıza alarak 3 dakika daha çırpın.
Sunum Zamanı:
Büyük bir bıçak yardımıyla keklerinizi ikiye bölün.Pasta standına kek tabanını yerleştirin.Spatula yardımıyla kremayı kekin üstüne yayın.Aynı işlemi kek tabakalarınız bitene kadar tekrarlayın.En son üst ve yanları kremayla kaplayın.Üstünü yaban mersini ve limon ile süsleyin.1 saat buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde servis edin.
Afiyet olsun.
Limonlu Yabanmersinli Kek
4/
5
Oleh
greenart