5 Ağustos 2016 Cuma

Pastırmalı Paçanga Böreği Tarifi


Bence tüm bayanlar bu tarifi en az bir kez olsun mutlaka denemeli. Hem havalı bir ismi de var 🙂Şaka bir tarafa paçanga böreği, hem lezzet hemde görüntü olarak emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir börek. Bugün anlatacağımız paçanga böreği pastırmalı olacak, siz isterseniz farklı malzemelerle de yapabilirsiniz.

Pastırmalı Paçanga Böreği Malzemeleri:
– 14 dilim pastırma
– 3 yeşil biber
– 1 kırmızı biber
– 1 avuç dolusu maydanoz
– 200 gram kadar taze kaşar
– 2 yufka
– Kızartmaya yetecek kadar sıvıyağ

Hazırlamış olduğunuz yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz ve kaşarı ufak ufak doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin ve hepsini karıştırın. Pastırmaları da küçük parçalara ayırarak bu içe dahil edebilirsiniz.

Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Her bir yufkayı 8 eşit parçaya keserek üçgenler elde edin. Her birinin içine bir miktar içten koyup, kalın ve daha yassı bir sigara böreği gibi sarın. Ayçiçek yağını tavada iyice ısıtın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın. Yağlarını süzmek amacıyla bir süre bekleyebilirsiniz.Pastırmalı paçanga böreğiniz hazır.
Afiyet olsun                                      
                                                                                   

Benzer Yayınlar

Pastırmalı Paçanga Böreği Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.