18 Temmuz 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi


Zeytinyağlı Semizotu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet semizotu,
  • 2 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış),
  • 6-7 diş taze sarımsak,
  • 4 adet 0rta boy kabuğu soyulmuş domates,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik yıkanmış suyu süzülmüş pirinç.




Zeytinyağlı Semizotu Yapılışı

Semizotunu temizleyip iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim.
Tencereye ince ince doğradığımız soğanları, sarımsakları, zeytin yağını ve tuzu koyalım.
Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçayı ve ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekene kadar kavuralım.
Sonra semizotunu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Semizotu suyunu salana kadar kısık ateşte ara da karıştırarak pişirelim.
Semizotu suyunu saldığı zaman ocağın ateşini biraz yükseltelim. (semizotu çok su saldığı için bu işlemi yapıyoruz)
Semizotu suyunu saldığında pirinçleri ilave edip karıştıralım.
Ocağı kısık ateşe alıp yaklaşık 20 dakika daha pişirelim ve tencerenin içinde soğumaya bırakalım.
Zeytinyağlı Semizotumuzu sarımsaklı ya da sade yoğurt eşliğinde servis yapın.
Bu harika Zeytinyağlı Semizotu Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.