Gelin Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu (10 gr),
- 1 paket vanilya (5 gr).
Keki Islatmak İçin:
- 3 su bardağı süt,
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker.
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt (5 su bardağı),
- 1 su bardağı toz şeker,
- 3 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası,
- 1 paket vanilya (5 gr),
- 1 poşet krem şanti (toz halinde kullanılacak).
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi.
Gelin Tatlısı Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile 3 dakika kadar çırpalım.
Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için; tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyalım.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
Ilıyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ilave edip mikserle 2 dakika kadar çırpalım.
Keki ıslatmak için; bir kaba sütü ve şekeri koyup şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
Sonra şekerli sütlü karışımı soğuk kekin üzerine gezdirerek eşit şekilde dökelim.
Daha sonra kekin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Gelin Tatlımızın üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayıp servis yapın.
Bu nefis Gelin Tatlısı Tarifi‘ni için Yaseminin Mutfağından‘a teşekkür ederiz.
Gelin Tatlısı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart