Zeytinyağlı Patlıcan Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan.
İçi İçin:
- 3 adet soğan,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 diş sarımsak,
- 3 adet domates,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı silme karabiber.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Üzeri İçin:
- Maydanoz yaprakları.
Zeytinyağlı Patlıcan Rulo Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
Sonra uzunlamasına patlıcanları dilimleyelim.
Patlıcanları 10 dakika tuzlu su da bekletelim.
İçi için; soğanları ince ince doğrayıp tavaya alalım.
Üzerine zeytin yağını ilave edip soğanları yumuşayana kadar kavuralım.
Sonra ince ince doğradığımız domatesleri ve sarımsakları ilave edelim.
Daha sonra tuzu ve karabiberi ilave edip domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Patlıcanları su dan çıkarıp suyunu süzelim ya da havlu kağıt ile kurulayalım.
Patlıcanları sıvı yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alıp soğutalım.
1 adet patlıcan dilimini düz zemine alalım.
Üzerine hazırladığımız domatesli harçtan koyalım.
Elimizle kenarlarından sıkıştırarak rulo şeklinde saralım.
Hazırladığımız patlıcan ruloları fırın kabına yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Zeytinyağlı Patlıcan Ruloların üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Muhteşem lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin.
Patlıcanları uzun ve etli seçmeye özen gösterin.
Bu harika Zeytinyağlı Patlıcan Rulo Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Zeytinyağlı Patlıcan Rulo Tarifi
4/
5
Oleh
greenart