25 Temmuz 2016 Pazartesi

Tel Kadayıf Tarifi


Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf,
  • 750 gr toz şeker,
  • 750 ml su (3 su bardağı),
  • 225 gr tereyağı,
  • 200 gr ceviz içi,
  • Çeyrek limonun suyu.
  • Çeyrek limonun suyu.



Tel Kadayıf Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ilave edip koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika daha kaynatalım.
Koyulaşan şerbeti soğumaya bırakalım.
Kadayıfı elimizle iyice didikleyelim ve bıçak ile küçük parçalara bölelim.
Cevizi iri olacak şekilde robottan geçelim.
Yaklaşık 20 cm x 30 cm ‘lik cam fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayalım.
Kadayıfın üzerine eritip soğuttuğumuz tereyağını dökelim ve elimizle iyice karıştıralım.
Kadayıfın yarısını tepsiye dökelim ve elimizle bastırarak yayalım.
Üzerine cevizi serpelim.
Cevizin üzerine kalan kadayıfı döküp bastırarak yayalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Fırından çıkardığımız kadayıfı 2-3 dakika dinlendirelim.
Sonra kadayıfın üzerine gezdirerek soğuk şerbeti dökelim.
Kadayıf şerbeti çekene kadar yaklaşık 4 saat oda sıcaklığında dinlendirelim.
Şerbeti çeken kadayıfı dilimleyelim.
Bu nefis Tel Kadayıf Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Tel Kadayıf Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.