25 Temmuz 2016 Pazartesi

Kek Dolgulu Baklava Tarifi


Kek Dolgulu Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası,
  • 1 su bardağı ceviz içi.
Arasına Sürmek İçin:
  • 150 gr tereyağı,
  • Yarım su bardağı sıvı yağı.
Keki İçin:
  • 6 adet yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 150 gr eritilmiş tereyağı,
  • 2 su bardağı galeta unu,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı ceviz içi,
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr).
Şerbeti İçin:
  • 3,5 su bardağı şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • 1-2 damla limon suyu.



Kek Dolgulu Baklava Yapılışı

Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice karıştıralım.
Üzerine tereyağını, galeta ununu, irmiği, ceviz içini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Baklava yapacağımız tepsiyi yağlayıp hazırladığımız harcı üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım.
Sonra içine limon suyunu ilave edip 3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Arasına sürmek için tereyağını eritip sıvı yağı ile karıştıralım.
Öncelikle tepsiye her katını yağladığımız 5 kat yufkayı yerleştirelim.
Sonra 5 kat yufkanın her yerine eşit şekilde ceviz içi serpelim.
Daha sonra üzerine her katını yağladığımız 5 adet yufkayı daha yerleştirelim.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.
Sonra istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
10 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti gezdirerek eşit şekilde üzerine dökelim.
1-2 saat dinlendirdikten sonra Kek Dolgulu Baklavamızı servis yapın.
Bu nefis Kek Dolgulu Baklava Tarifi‘ni bizimle paylaşan Yemek Sevmek’e  çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Kek Dolgulu Baklava Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.