25 Temmuz 2016 Pazartesi

Muffin Kalıbında Kadayıf Tarifi


Muffin Kalıbında Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr yaş kadayıf,
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz.
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 çay kaşığı limon suyu.
Süslemek İçin:
  • Çekilmiş fıstık.



Muffin Kalıbında Kadayıf Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatalım.
Süre sonunda içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Bir kaba kadayıfları koyup kadayıfları elimizle didikleyelim.
Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip iyice harmanlayalım.
Muffin kaplarının içini tereyağı ile yağlayalım. (12 adet muffin kabını yağlıyoruz)
Hazırladığımız kadayıfların yarısını muffin kaplarına paylaştırıp elimizle iyice bastıralım.
Kadayıfların üzerine ceviz koyalım.
Kalan kadayıfları muffin kaplarına eşit şekilde paylaştırıp elimizle iyice bastıralım. (ben daha sıkı olması için bastırırken çay bardağı kullandım)
Önceden ısıtılmış 175° fırında kadayıflar iyice kızarana kadar pişirelim.
Kadayıfları kalıplardan çıkartıp  borcama ters çevirelim.
Sonra tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirelim.
Sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şerbetini çeken Muffin Kalıbında Kadayıfların üzerini fıstık ile süsleyip servis yapın.
Bu nefis Muffin Kalıbında Kadayıf Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Muffin Kalıbında Kadayıf Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.