25 Temmuz 2016 Pazartesi

Pastane Şekerparesi Tarifi



Gerçek Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 1 paket eritilip ılıtılmış margarin (250 gr),
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak),
  • Yarım su bardağı irmik,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • Aldığı kadar un.
Şerbeti İçin:
  • 5 su bardağı şeker,
  • 5 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu.
Üzeri İçin:
  • Antep fıstığı tozu.




Gerçek Pastane Şekerparesi Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.
Hamuru için; bir kaba margarini, yumurtaları, irmiği ve şekeri koyup karıştıralım.
Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ilave edip yumuşa kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verelim.
Sonra yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Daha sonra üzerlerine çatalın tersiyle hafifçe bastırıp yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökelim.
Gerçek Pastane Şekerparelerimizin üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın.
Bu nefis Gerçek Pastane Şekerparesi Tarifi‘ni için Yaseminin Mutfağından‘a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Pastane Şekerparesi Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.