17 Temmuz 2016 Pazar

Kuşburnu Marmelatı Tarifi


Kuşburnu Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 kg olgunlaşmış kuşburnu,
  • Yarım kg toz şeker,
  • 3-4 damla limon suyu.





Kuşburnu Marmelatı Yapılışı

Kuşburnularını yıkayalım ve uç kısımlarını temizleyelim.
Sonra tencereye koyalım ve üzerlerini biraz geçecek kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Haşladığımız su ile beraber kuşburnularını kevgirden kaşık yardımı ile ezerek geçirelim.
Daha sonra tel süzgeçten geçirelim.
Yeniden tencereye koyalım ve kısık ateşte göz göz olana kadar kaynatalım.
İçine toz şekeri, limon suyunu ilave edelim ve 10-15 dakika daha kaynatalım.
Kuşburnu Marmelatımız soğuduktan sonra kuru kavanoza koyalım.

Benzer Yayınlar

Kuşburnu Marmelatı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.