Kivi Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 9-10 adet kivi,
- 4-5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı su,
- 1-2 damla limon suyu.
Kivi Reçeli Yapılışı
Kivilerin kabuklarını soyalım ve yarım ay şeklinde doğrayalım.
Üzerine toz şekeri, suyu ilave edip, kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
Koyulaşınca limon suyunu ilave edip, 5-10 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
Not: Tencerenin kapağını kapatmadan pişirelim yoksa taşıyor ve temizlemesi çok zor. İsterseniz sıvı vanilya ya da karanfil ilave edebilirsiniz.
Bu nefis Kivi Reçeli tarifi için Aylinden Denemeler‘e teşekkür ederiz.
Kivi Reçeli Tarifi
4/
5
Oleh
greenart

