Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti,
- 2 adet havuç,
- 2 adet patates,
- 2 adet domates,
- 2 adet sivri biber,
- 20 adet arpacık soğan,
- 1 su bardağı bezelye,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kekik,
- Pul biber,
- 2 çay bardağı su,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- Koroplast pişirme kağıdı.
Kağıt Kebabı Yapılışı
Tencereye sıvı yağı, arpacık soğanları ve etleri koyup kavuralım.
Etlerin rengi döndüğünde salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Salçanın kokusu çıktığında havuçları ilave edelim.
2-3 dakika soteleyip bezelye ve patatesleri ilave edelim.
Bu aşamada suyunu ilave edelim.
2-3 dakika yine soteleyip domatesleri, biberleri ,tuzu, suyu ve baharatları ilave edelim.
Domatesler hafif yumuşadığında ocaktan alalım.
Koroplast pişirme kağıdını kare olarak keselim.
Ortasına harcı dökelim. 1-2 yemek kaşığı kadar suyu olsun.
Önce karşılıklı 2 kenarı sonra da diğer 2 kenarı katlayıp katlı yerleri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Kağıt Kebabımızı sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Kağıt Kebabı Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.
Kağıt Kebabı Yapımı
4/
5
Oleh
greenart