16 Temmuz 2016 Cumartesi

Güveçte Alabalık Tarifi



Güveçte Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta kılçığı alınmış alabalık,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı.
Garnitürü İçin:
  • 200 gr taze kültür mantarı,
  • 3 adet yeşil biber,
  • Yarım kırmızı biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı,
  • 1 diş sarımsak.
Üzeri İçin:
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı.

Güveçte Alabalık Yapılışı

Balığı güzelce yıkayıp tuzlayalım.
Arasına fındık büyüklüğünde 2-3 parça tereyağı koyalım.
Balığı tereyağı ile yağlanmış güvecin içine yerleştirelim.
Mantarları iyice yıkayıp nemli bir bez ile silelim.
Sonra kabuklarını soyup doğrayalım.
Rendelenmiş sarımsağı tereyağında hafif kavuralım.
Üzerine mantarları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.
Daha sonra ince ince doğradığımız biberleri ilave edip 1-2 kez çevirelim ve ocaktan alalım.
Son olarak tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız harcı balığın her iki tarafına kaşıkla dağıtalım.
Harcın üzerine küp şeklinde doğradığımız domates dilimlerini yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 225° fırında balığın üzeri hafif kahve olana kadar pişirelim.
Harcın üzerine ince dilimlenmiş kaşar dilimleri yerleştirip tekrar fırına verelim.
Kaşarlar eriyene kadar fırında bekletelim.
Güveçte Alabalığımızı sıcak servis yapın.
Tarifimiz 1 kişiliktir. 2 kişilik yapmak isterseniz malzemeyi iki katına çıkarmanız gerekir.
Bu harika Güveçte Alabalık Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.




Benzer Yayınlar

Güveçte Alabalık Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.