Etli Sebzeli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet patlıcan.
İçi İçin:
- 250 gr yağsız et (ben dana sırt kullandım),
- 1 adet patates,
- 1 adet havuç,
- 1 adet domates,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 çay bardağı bezelye,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Zeytinyağı.
Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı salça,
- 2 su bardağı su.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı.
Üzeri İçin:
- Domates,
- Maydanoz.
Etli Sebzeli Karnıyarık Yapılışı
Patlıcanların ortalarına bıçak ile çizik atıp kızgın yağda kızartalım.
Eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim.
Patatesi, havucu, biberi ve kuru soğanı tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.
Domatesi ve sarımsakları rendeleyelim.
Suyunu çeken etin içine zeytinyağı ile birlikte doğradığımız sebzeleri ilave edip 10 dakika ara ara karıştırarak kavuralım.
Üzerine domatesi ve sarımsakları ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen sebzeli ete bezelyeyi, salçayı, tuzu ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Kızarttığımız patlıcanların orta kısımlarına hazırladığımız etli harçtan doldurup fırın kabına yerleştirelim.
Üzerlerine dilimlenmiş domates ve birer tutam maydanoz yerleştirelim.
Sosu için; bir kaseye salçayı ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Sosu karnıyarıkların üzerine gezdirerek dökelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dakika pişirelim.
Etli Sebzeli Karnıyarığımızı sıcak olarak servis yapın.
Bu nefis Etli Sebzeli Karnıyarık Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz
Etli Sebzeli Karnıyarık Tarifi
4/
5
Oleh
greenart