17 Temmuz 2016 Pazar

Enginarlı Pilav Tarifi


Enginarlı Pilav İçin Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 3 su bardağı su,
  • 4-5 adet enginar,
  • 5-6 dal taze soğan,
  • Yarım demet dereotu,
  • 1 limon suyu,
  • tuz,
  • zeytinyağı,
  • karabiber.


Enginarlı Pilav Tarifi

Doğradığımız taze soğanları zeytin yağında orta hararetli ateşte iki dakika çevirelim.
Küp küp doğradığımız enginarları üzerine ekleyelim.
Yarım limon suyunu ve 1 çay bardağı suyu da ilave edip 7 – 8 dakika kadar pişirelim.
Islattığımız pirinçleri ve karabiberi ekleyip, pilav yapar gibi suyunu ilave edelim.
Enginarlı pilav piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve doğradığımız yarım demet dere otunu ve yarım limon suyunu da ilave edelim ve pilavı karıştırıp kapağını kapatalım.
10-15 dakika demlendirdikten sonra kapağını açıp sıcak olarak servis yapalım.
Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.

Benzer Yayınlar

Enginarlı Pilav Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.