Ballı Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt,
- 1 tatlı kaşığı instant maya (10 gr),
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Yaklaşık 4 su bardağı un.
Kızartmak İçin:
- Yaklaşık 2 su bardağı sıvı yağı.
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı toz şeker,
- 4 su bardağı su,
- 2 yemek kaşığı bal.
Ballı Lokma Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri ve suyu koyup yüksek ateşte kaynatalım.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 20-25 dakika kıvam alana kadar kaynatalım.
Ilıyan şerbetin içine bal ilave edip iyice karıştıralım ve buzdolabına kaldıralım.
Bir kaba mayayı, toz şekeri ve sütü koyup karıştıralım.
Üzerine tuzu ve azar azar unu ilave edip hamur özleşene kadar karıştırarak boza kıvamından daha katı bir hamur hazırlayalım.
Hamurun üzerini streç ile kapatıp mayalandıralım.
Küçük bir kaseye sıvı yağı koyup bir yemek kaşığını da sıvı yağı ile yağlayalım.
Hamurdan bir parça avuç içimize alıp elimizi sıkıca kapatalım.
Zeytin büyüklüğünde çıkan hamuru yağlı kaşık ile koparalım.
Sonra kızgın yağda düşük ısıda kevgir ile çevirerek altın sarısı bir renk alana kadar kızartalım.
Kızaran lokmalar soğuk şuruba atıp yarım dakika bekletip servis tabağına alalım.
Ballı Lokma Tatlımız servise hazır.
NOT: Gün içinde tüketmeniz önerilir.
Bu harika Ballı Lokma Tatlısı Tarifi için Aşçı Mutfakta’ya teşekkür ederiz.
Ballı Lokma Tatlısı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart