1 Ağustos 2016 Pazartesi

Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi


Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

  • 4 adet büyük yumurta,
  • 1 çimdik tuz,
  • 200 gr  toz şeker,
  • 75 gr un,
  • 40 gr nişasta,
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 3 poşet renksiz tart jölesi(helal yaprak jelatin bulursanız 7 yaprak),
  • 2 adet büyük mango (800 gr),
  • 250 ml portakal suyu,
  • 750 gr quark,
  • 400 ml krema,
  • 1 paket krema sertleştiricisi,
  • 200 gr bitter çikolata,
  • 1 çay kaşığı tereyağı ya da margarin,
  • 3 yemek kaşığı su.



Mangolu Çikolatalı Pasta Yapılışı

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayıralım.
Bir kabın içine yumurtaların aklarını, üç yemek kaşığı suyu koyalım ve blenderin en hızlı ayarında çırpalım.( kaptan akmayacak kıvama getirelim)
İçine tuzu, 100 gr toz şekeri ilave edelim ve  2-3 dakika daha çırpalım.
Başka bir kabın içine unu, nişastayı, kakaoyu, kabartma tozunu koyup, karıştıralım ve yumurta aklarının içine dökelim.
Bir kaseye yumurtaların sarılarını koyup, iyice çırpalım ve yumurta aklarının içine döküp, tahta kaşıkla köpüklerin sönmemesine dikkat ederek karıştıralım.
Dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serip, içine hazırladığımız karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış 180°fırında 10-12 dakika pişirelim. (pişme süresi fırından fırına değişebilir)
Mangoların kabuklarını soyup, dilimlere ayıralım ve küçük küçük doğrayalım.
Tencereye mangoları, portakal suyunu koyalım ve 15-20 dakika orta ateşte pişirip, ılımasını bekleyelim.
Bir poşet tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, mangoların üzerine dökelim ve karıştıralım.
Pandispanyayı iki parçaya bölelim ve ilk parçasını kalıba yerleştirip, üzerine mangoları koyup, yayalım.
Bir kabın içine 200 ml kremayı, krema sertleştiriciyi koyalım ve katılaşana kadar çırpalım.
İçine 100 gr toz şekeri, quarkı ilave edelim ve karıştıralım.
İki poşet tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve guarkın üzerine döküp, karıştıralım.
Mangoların üzerine guarklı karışımı döküp, yayalım ve pandispanyanın ikinci parçasını üzerine kapatıp, buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
Bitter çikolatayı elimizle parçalara ayıralım.
Tencereye 200 ml kremaya, bitter çikolatayı, bir çay kaşığı tereyağını koyalım ve sürekli karıştırarak çikolatayı eritip, ılımasını bekleyelim.
Pastayı kare şeklinde dilimleyelim ve hazırladığımız çikolatalı karışımı üzerine döküp, yayalım.
Mangolu Çikolatalı Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.
Bu harika Mangolu Çikolatalı Pasta tarifi’ni bizimle paylaşan Yemek Bir Aşk’a çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Mangolu Çikolatalı Pasta Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.