1 Ağustos 2016 Pazartesi

Kum Pasta Tarifi


Kum Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı,
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 3 çorba kaşığı kakao,
  • Bir fiske tuz,
  • Aldığı kadar un.
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
  • 1 kutu labne peyniri,
  • 1 kutu krem şanti,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çorba kaşığı margarin.
Arası İçin:
  • 1 paket büyük boy çikolata(çikolata tercihi size kalmış).



Kum Pasta Yapılışı

Keki için; bir kaba yumurtaları, toz şekeri koyalım ve iyice çırpalım.
Üzerine sütü, hindistan cevizini, sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım.
Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyerek ilave edip, karıştıralım.
Unu eleyerek azar azar boza kıvamına gelene kadar ilave edelim.
Mini fırın tepsisini yağlayalım ve hazırladığımız kek karışımını dökelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirelim.
Kreması için; tencereye toz şekeri, unu, sütü koyalım ve karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra içine labne peynirini, 1 çay bardağı sütü, krem şantiyi, margarini ilave edelim ve blender ile kıvama gelene kadar çırpalım.
Kalp şeklindeki kek kalıbını kullanarak pişen kekimize kalp şekli verelim.
Sonra keki bol süt ile ıslatalım.
Arası için; çikolatayı benmari usulü eritelim ve kekin her yerine sürelim.
Çikolatanın üzerine de kremayı düzgünce sürmeye çalışalım.
Kalan kek parçalarını robottan geçirip, kremanın her yerine serpelim ve kenarlarına elimizle kek parçalarını yapıştıralım.
Kum Pastamız servise hazır.
Bu enfes Kum Pasta tarifini bizimle paylaşan Gül-i Nisan Mutfağı‘na çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Kum Pasta Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.