Krepli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Krep Hamuru İçin:
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı süt,
- 1,5 türk kahve fincanı sıvı yağı,
- 2 çorba kaşığı tahin,
- 2 çorba kaşığı kakao,
- 8 çorba kaşığı un,
- 2 çay kaşığı kabartma tozu.
Kreması İçin:
- 4 su bardağı süt,
- 4 çorba kaşığı un,
- 2 çorba kaşığı nişasta,
- 5 çorba kaşığı şeker,
- 125 gr labne peyniri,
- 1 poşet toz krem şanti,
- 1 paket vanilya (5 gr).
Arası İçin:
- 2 adet muz.
Krepli Rulo Pasta Yapılışı
Kreması için; tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyalım.
Orta ateşte koyulaşana kadar kaynatalım ve ılımaya bırakalım.
Krep hamuru için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile iyice çırpalım.
Üzerine sütü, sıvı yağı, tahini, kakaoyu, kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştıralım. (kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz;)
Krep tavasını ısıtalım.
Üzerine bir kepçe kadar hamurdan koyalım ve hamuru tavanın her yerine yayalım.
Kısık ateşte tek tarafını pişirelim. (üzeri hemen pişsin isterseniz üzerine kapak kapatabilirsiniz)
Pişen krepleri ağzı kapaklı bir kaba koyalım ve yumuşak kalmalarını sağlayalım.
Bu işleme hamur bitene kadar devam edelim.
Ilıyan kremanın içine labne peynirini, toz krem şantiyi ve vanilya ilave edip mikser ile çırpalım.
Toplam 10 adet krebimiz oldu.
Krepleri 5 er adet olacak şekilde resimdeki gibi bir kısımları diğerinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizelim.
Kreplerin üzerine krema sürelim.
En baştaki hamurun üzerine bir adet muzu bütün olarak yerleştirelim.
Sonra dikkatlice rulo şeklinde saralım.
Kalan 5 adet ruloyu da aynı şekilde hazırlayalım.
Hazırladığımız rulo krepleri streç filme iyice saralım ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
Süre sonunda streci çıkaralım ve pastamızı servis tabağına alalım.
Krepli Rulo Pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Bu harika Krepli Rulo Pasta Tarifi‘ni bizimle paylaşan 100de 100 Marifet‘e çok teşekkür ederiz.
Krepli Rulo Pasta Tarifi
4/
5
Oleh
greenart