1 Ağustos 2016 Pazartesi

Ispanaklı Pasta Tarifi



Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin:
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 su bardağı ıspanak püresi,
  • 2 su bardağı un,
  • 2 paket vanilin (10 gr),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr).
Ispanak Püresi İçin:
  • 200 gr ıspanak,
  • 1 çay bardağı süt.
Kreması İçin:
  • 1 adet yumurta,
  • 3 su bardağı süt,
  • 8 çorba kaşığı toz şeker,
  • 6 çorba kaşığı nişasta,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 paket vanilin (10 gr).
Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt.



Ispanaklı Pasta Yapılışı

Ispanak püresi için; ıspanak ve sütü robota koyup çekelim.
Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar mikserle çırpalım.
Üzerine ıspanak püresini, sıvı yağı, vanilini, kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştıralım.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı dökelim.
Önceden ısıtılmış 150° fırında kızarana kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)
Pişen kekin üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika dinlendirelim ve sonra kalıptan çıkaralım.
Soğuyan kekin üzerindeki bombeyi bıçak ile çok ince şekilde keserek düzeltelim.
Kestiğimiz kek parçalarını elimizle ufalayıp bir kaba alalım.
Keki enlemesine ortadan ikiye keselim.
Kreması için; tencereye toz şekeri, nişastayı, yumurtayı, tereyağını, vanilini ve sütü koyalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremayı mikser ile çırpalım.
Servis tabağına kekin ilk parçasını koyup sütün yarısı ile her yerini ıslatalım.
Kremanın yarısını kekin üzerine eşit şekilde sürelim.
Kremanın üzerine diğer kek parçasını kapatalım ve kalan süt ile keki ıslatalım.
Kalan krema ile pastanın dış yüzeyini kaplayalım.
Sonra ufaladığımız kek kırıntılarını pastanın üzerine serpelim.
Bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletelim.
Ispanaklı Pastamızı dilimleyip servis yapın.
Bu nefis Ispanaklı Pasta Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Ispanaklı Pasta Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.