16 Temmuz 2016 Cumartesi

Urfa Usulü Lahmacun Tarifi

>

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 3 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya,
  • Tuz,
  • Su.
İçi İçin:
  • 350 gr kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • 1 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 çay bardağı su,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tutam maydanoz.

Lahmacun Yapılışı

Bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım.
Unun ortasına yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyerek yaş mayayı elimizle çözelim.
Unun üzerine tuz serpelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru mayalanması için dinlendirelim.
Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım.
Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, suyu, sıvı yağı, maydanozu ilave edip iyice karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru altı parçaya ayıralım ve merdane yardımı ile açalım.
Açtığımız hamurun üzerine, hazırladığımız karışımdan koyalım ve hamurun üzerine yayalım.
Önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: Marul, maydanoz, salata eşliğinde servis yapınız.




Benzer Yayınlar

Urfa Usulü Lahmacun Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.