15 Temmuz 2016 Cuma

Tavuk Güveç Tarifi


>

Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet irice soğan,
  • 1 kg kemikli tavuk parçaları,
  • 750 gr küp kesilmiş domates,
  • 1 adet irice patates,
  • 5–6 adet çarliston biber,
  • 1 adet orta boy patlıcan,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • İsteğe göre az salça.

Tavuk Güveç Yapılışı

Soğanı halka şeklinde doğrayalım.
Domatesleri, patatesi, biberleri, patlıcanı küp şeklinde doğrayalım.
Toprak güvecin tabanına halka şeklinde doğradığımız soğanları yerleştirelim.
Sonra üzerine sırasıyla tavuk parçalarını, domateslerin bir kısmını, patatesleri, biberlerin yarısını ve patlıcanları yerleştirelim.
Patlıcanların üzerine kalan domatesleri ve biberleri yerleştirelim.
En üste küçük tereyağı parçaları dizelim.
Son olarak tuzu ve baharatları ilave edelim.
Güvecin kapağını kapatıp hiç açmadan fırında veya ocak üstünde kısık ateşte en az 1 saat pişirelim.
Tavuk güveci sıcak olarak servis yapın.
Fırında pişirecekseniz; fırını 200° ayarlayın.
Tavuk güveci hazırlarken su kullanmıyoruz.
Bu harika Tavuk Güveç Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.


Benzer Yayınlar

Tavuk Güveç Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.