16 Temmuz 2016 Cumartesi

Tavada Bezelye Kızartması Tarifi


Tavada Bezelye Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze bezelye( yaprak bezelye deniliyor),
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre),
  • 3 yemek kaşığı kuru mısır unu.
Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.

Tavada Bezelye Kızartması Yapılışı

Bezelyelerin saplarını ayıklayıp yıkayalım ve bir tencereye alalım.
İçine küp şeklinde doğradığımız patatesi ilave edelim.
Bezelyelerin çok hafif üzerini geçecek şekilde su ilave edip bezelyeler ve patatesler yumuşayana kadar haşlayalım.
Sonra suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Haşladığımız bezelyeleri ve patatesleri bir kaba alalım.
Üzerine yumurtayı, tuzu, mısır ununu, ince ince doğradığımız sarımsakları ve pul biberi ilave edip iyice harmanlayalım.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ısıtalım.
Daha sonra tavaya bezelyeli harcı döküp elimizle eşit şekilde yayalım.
Orta ateşte çevirerek altını pişirelim.
Altı pişince bir kabak yardımı ile ters çevirip tavaya 2 yemek kaşığı yağ ilave edelim.
Bezelyeli harcı tavaya yerleştirip çevirerek üst kısmını da pişirelim.
Tavada Bezelye Kızartmamızı ılık olarak servis yapın.
Bu harika Tavada Bezelye Kızartması Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Benzer Yayınlar

Tavada Bezelye Kızartması Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.