16 Temmuz 2016 Cumartesi

Izgara Tadında Karışık Kızartma Tarifi


Izgara Tadında Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet yeşil sivri biber,
  • 3 adet patlıcan,
  • 5 adet patates,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı ( 1 yemek kaşığı biberi kızartmak için 1 yemek kaşığı patlıcanı kızartmak için)
  • Patatesleri kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağı.
  • Tuz (patlıcanları-biberleri-patates her biri için 1 çay kaşığı tuz).
Sosu İçin:
  • 4-5 adet domates rendelenmiş ( hazır konserve domates sosuda olur ev yapımı),
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı silme karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Çok az sıvı yağı.

Izgara Tadında Karışık Kızartma Yapılışı

Biberleri yıkayıp sap kısımlarını keselim.
Suyunun süzülmesine gerek kalmadan tavaya alalım.
Harlı ateşte suyunu iyice çekene kadar yüksek ateşte ara ara karıştıralım.
Her tarafı kızaran biberlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpelim.
Sonra içine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip tavayı sallayarak sıvı yağı biberlere yedirelim ve ocaktan alalım.
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve uzun olacak şekilde dilimleyelim ve tavaya alalım.
Biberi hazırladığımız şekilde patlıcanları da aynı şekilde hazırlayalım.
Patateslerin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip sıvı yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.
Sosu için; domatesleri ve sarımsakları rendeleyip tavaya alalım.
Üzerine sıvı yağı, baharatları ve tuzu ilave edip kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım.
Sosu kızarttığımız sebzelerin üzerine döküp sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Izgara Tadında Karışık Kızartma Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.




Benzer Yayınlar

Izgara Tadında Karışık Kızartma Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.