Sade Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 çorba kaşığı salça,
- 2 su bardağı bulgur,
- 4 su bardağı sıcak su,
- Tuz.
Sade Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim.
Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim.
Üzerine salçayı ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.
Bulguru ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
Sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Sade Bulgur Pilavı piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp, kapağını kapatalım.
10-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapalım.
Bu nefis Sade Bulgur Pilavı tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.
Sade Bulgur Pilavı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart