17 Temmuz 2016 Pazar

Sade Bulgur Pilavı Tarifi



Sade Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çorba kaşığı salça,
  • 2 su bardağı bulgur,
  • 4 su bardağı sıcak su,
  • Tuz.



Sade Bulgur Pilavı Yapılışı

Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim.
Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim.
Üzerine salçayı ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım.
Bulguru ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
Sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Sade Bulgur Pilavı piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp, kapağını kapatalım.
10-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapalım.
Bu nefis Sade Bulgur Pilavı tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.


Benzer Yayınlar

Sade Bulgur Pilavı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.