Nuraniye Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı süzme yoğurt,
- 2 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış),
- 3 adet kabak (rendelenmiş),
- 4 adet taze soğan,
- Yarım demet maydanoz,
- Yarım demet dereotu,
- 3 diş sarımsak,
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Tuz.
Nuraniye Yapılışı
Taze soğanı, dereotunu, maydanozu, ince ince doğrayalım.
Sarımsakları rendeleyelim.
Yoğurdu çırpalım.
Taze soğanı zeytin yağında 1-2 dakika kavuralım.
İçine rendelenmiş kabakları ilave edelim ve kabaklar suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
Sonra sarımsakları, maydanozu, dereotunu, pirinci, tuzu, yoğurdu ilave edelim ve karıştıralım.
Nuraniye 2-3 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis yapalım.
Bu nefis Nuraniye tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.
Nuraniye Tarifi
4/
5
Oleh
greenart