17 Temmuz 2016 Pazar

Nuraniye Tarifi


Nuraniye Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt,
  • 2 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış),
  • 3 adet kabak (rendelenmiş),
  • 4 adet taze soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım demet dereotu,
  • 3 diş sarımsak,
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz.



Nuraniye Yapılışı

Taze soğanı, dereotunu, maydanozu, ince ince doğrayalım.
Sarımsakları rendeleyelim.
Yoğurdu çırpalım.
Taze soğanı zeytin yağında 1-2 dakika kavuralım.
İçine rendelenmiş kabakları ilave edelim ve kabaklar suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
Sonra sarımsakları, maydanozu, dereotunu, pirinci, tuzu, yoğurdu ilave edelim ve karıştıralım.
Nuraniye 2-3 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis yapalım.
Bu nefis Nuraniye tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Nuraniye Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.