Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı mercimek,
- 4 su bardağı su,
- 2 yemek kaşığı domates salçası,
- 2 su bardağı köftelik bulgur,
- 2 adet soğan,
- 1 su bardağı sıvı yağı,
- 2 adet limon suyu ya da nar ekşisi,
- 1 demet maydanoz,
- 1 yemek kaşığı kadar tuz,
- 2 yemek kaşığı kimyon,
- 1 yemek kaşığı kadar pul biber.
Mercimek Köftesi Yapılışı
Tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimeği koyalım.
Mercimeklerin üzerini suyu ilave edip karıştıralım.
Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirelim. (süzme mercimek çorbası kıvamında olmalı)
Haşladığımız mercimeğin içine yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru azar azar karıştırarak ilave edelim.
Üzerini kapatıp bu şekilde 15 dakika bekletelim.
Hazırladığımız karışımın kıvamı çok katı olmayacak. ( öyle bir izlenim var ise az az sıcak su ilave edip kıvamını açabilirsiniz)
Soğanları ince ince doğrayıp 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
İçine salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
15 dakika dinlendirdiğimiz mercimekli bulgurlu karışımın içine soğanlı karışımı ilave edelim.
Sonra iyice karıştıralım.
Daha sonra tuzu, kimyonu ve pul biberi ilave edip tekrar karıştıralım.
Karıştırma işleminden sonra harcımızı iyice yoğuralım. (orta kıvamlı bir harç elde etmeliyiz)
Yoğurduğumuz harcın içine sıvı yağı ve limon suyunu ilave edip tekrar yoğuralım.
Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip biraz daha yoğuralım. (maydanozu baştan ilave ederseniz sıcaktan dolayı sönme yapar)
Harçtan küçük parçalar koparıp istediğimiz gibi şekillendirelim ve servis tabağına alalım.
Marul, salata ya da turşu eşliğinde servis yapalım.
Not: Köftemizin içine farklı baharatlarda ilave edebilirsiniz.
Bu harika Mercimek Köftesi Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.
Mercimek Köftesi Tarifi
4/
5
Oleh
greenart