Kıymalı Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr taze bamya,
- 75-80 gr kıyma,
- 2 adet kuru soğan,
- 2-3 adet yeşil sivri biber,
- 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 adet limon (yarısı temizlenen bamyaların üzerine sıkılacak diğer yarısı da yemeğin suyuna ilave edilecek),
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1,5 çay kaşığı tuz.
Kıymalı Bamya Yapılışı
Bamyaları yıkayıp iyice sularını süzelim.
Sonra tepelerini kesip bir kaba alalım.
Üzerlerine yarım limonu sıkıp karıştıralım.
Tencereye sıvı yağı, kıymayı ve tuzu koyalım.
Kıyma suyunu çekene kadar kavuralım.
İçine ince ince doğradığımız soğanları ilave edip soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım.
Daha sonra ince ince doğradığımız yeşil biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım.
Küp küp doğradığımız domatesleri, salçayı ve tereyağını ilave edip domatesler yumuşayıp hafif suyunu çekene kadar kavuralım.
Bamyaları ilave edip bir kez kaşıkla karıştıralım.
Bamyaların üzerini yarım cm geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
Bamyalar hafif yumuşayana kadar 2-3 dakika yüksek ateşte daha sonra ocağın küçük bölümünde kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
Kıymalı Bamyamızı 15-20 dakika dinlendirilip sıcak olarak servis yapın.
Ben çok yakıştığı için sarımsaklı sirkeli nar ekşili közlenmiş biberle servis yaptım.
Arzuya bağlı limon miktarı artırılabilir.
Bol salçalı yemek sevenler salça miktarını artırabilir.
Bu harika Kıymalı Bamya Tarifi için Reyhan Ataç Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.
Kıymalı Bamya Tarifi
4/
5
Oleh
greenart