Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler:
- Kuzu pirzola,
- Yarım çay bardağı süt,
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 tutam biberiye,
- Sıvı yağ.
Garnitürü İçin:
- Közlenmiş biber,
- Közlenmiş domates,
- 4-5 adet patates.
Kuzu Pirzola Yapılışı
Sosu için; bir kabın içine sütü, zeytin yağını, biberiyeyi koyalım ve karıştıralım.
Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp, 2 saat bekletelim.
Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkaralım ve süzdürelim.
Üzerine tuzu, karabiberi serpelim.
Teflon tavaya az sıvı yağ koyup, kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartalım.
Garnitürü için; patatesleri halka halka doğrayalım ve hafif haşlayıp, suyunu süzelim.
Teflon tava da etlerin kalan yağıyla patatesleri kızartalım.
Servis tabağının altına patatesleri, üzerine kuzu pirzolaları yerleştirelim.
Kuzu Pirzolalarımızı, közlenmiş biber ve közlenmiş domates eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp, 2 saat bekletelim.
Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkaralım ve süzdürelim.
Üzerine tuzu, karabiberi serpelim.
Teflon tavaya az sıvı yağ koyup, kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartalım.
Garnitürü için; patatesleri halka halka doğrayalım ve hafif haşlayıp, suyunu süzelim.
Teflon tava da etlerin kalan yağıyla patatesleri kızartalım.
Servis tabağının altına patatesleri, üzerine kuzu pirzolaları yerleştirelim.
Kuzu Pirzolalarımızı, közlenmiş biber ve közlenmiş domates eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: Domates ve biberleri fırında közleyebiliriz.
Bu güzel Kuzu Pirzola tarifini bizimle paylaşan Yemek Saati’ne teşekkür ederiz.
Kuzu Pirzola Tarifi
4/
5
Oleh
greenart