16 Temmuz 2016 Cumartesi

İzmir Köfte Tarifi


İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 yumurta,
  • yarım çay bardağı galeta unu,
  • yarım çay bardağı su,
  • 2 diş sarımsak,
  • tuz,
  • karabiber,
  • kimyon,
  • maydonoz,
  • 4-5 patates,
  • 2 domates,
  • 4-5 yeşil biber,
  • 1 çay bardağı domates suyu,
  • 1 tatlı kaşığı salça.

İzmir Köfte Yapılışı

Çok ince doğradığımız soğan, sarımsak ve maydanozu kıyma ile karıştıralım.
Yumurtayı, galeta ununu, suyu ve baharatları karıştırıp iyice yoğuralım.
30 dakika civarında buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Patatesleri soyup istediğimiz şekillerde doğrayalım.
Önce patatesleri, daha sonra da şekil verdiğimiz köfteleri hafifçe kızartalım.
Borcam’a dizip, köftelerin arasına domates ve biber dilimleri ekleyelim.
Ayrı bir kapta domates suyunu ve salçayı karıştıralım, 1 su bardağı su ilave edelim ve iyice karıştırıp borcam’a dökelim.
Borcam’ın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısınmış 180 dereceli fırının orta katına yerleştirelim ve 30 dakika kadar pişirelim.
İzmir Köfte yemeğini pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.


Benzer Yayınlar

İzmir Köfte Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.